ROUGE DE L’OUEST

Import jaarling ram

Karakteristieken

De Rouge de L’Ouest is zeer markant , veelzijdig en heeft uitstekende eigenschappen en kenmerkt zich door de rode poten en een rode lederachtige kop.

De geboorte van de lammeren verloopt zo goed als probleemloos. De moeders zijn ruim gebouwd en de lammeren hebben een spitse kop en fijn beenwerk. De lammeren hebben bij de geboorte korte wol. Ze hebben zowel voor als na het spenen een snelle groei.

De lammeren hebben een goede bespiering en nauwelijks vetaanzet. De lengte van de rug geeft extra waarde aan de kwaliteit van het vleeslam. Het vlees is fijn en roze van kleur. Ooien wegen +/- 90 kg, volwassen rammen tussen 110 en 140 kg.

Vruchtbaarheid

De Rouge de L’Ouest heeft een goede vruchtbaarheid. Het worpgemiddelde van oudere ooien ligt op 2,5 en van de jaarlingen op 1,75. Doordat de Rouge de L’Ouest een lange bronstperiode heeft kan men 3 aflammeringen op 2 jaar hebben. Bij natuurlijke dekking worden de eerste lammeren reeds rond Kerstmis geboren. Door de snelle groei en de vroegrijpheid kunnen de ooilammeren reeds vanaf 6 maanden tot de ram toegelaten worden.
Het erf van schapenfokkerij "Verhoeven Rouge" herbergt zich in het prachtige landschap van het rustieke Esbeek.

Schapenfokkerij Verhoeven Rouge
Advies & Verkoop Rouge de L'Ouest
Groenstraat 2a | 5085 ED Esbeek